Potřebujete poradit?

Petr Skoč

Petr Skoč Poptávky

M.: 734 102- 652
E.: info@etend.cz
Po–Pá: 7:00-16:00

Kontaktní formulář

Otisk prstu a ochrana osobních údajů

10.11.2014

Rádi byste využili docházkovou čtečku na otisk prstu, ale bojíte se ochrany osobních údajů? S námi budete mít biometrii v malíčku!

Biometrická docházková čtečka E-3 disponuje dvěma způsoby ověřování uživatele - senzorem na čipy a optickým senzorem na otisky prstů.

Nejrozšířenějším způsobem ověřování je identifikace pomocí otisku prstu. Prst si na rozdíl od klasických čipů a karet nemůžou vaši zaměstnanci půjčovat, zapomínat jej doma nebo jej ztrácet. Ukládání otisků prstů do paměti je ovšem v rozporu s ochranou osobních údajů.

Naše docházková čtečka E-3 neukládá do paměti biometrické údaje jako jsou obrázky nebo fotografie otisků, ale jen některé rysy specifické pro jednotlivce, ze kterých je vytvořen za pomoci matematických operací kód. Tento kód není volně čitelný nebo zpětně rekonstruovatelný. Ve čtečce tedy nedochází k ukládání a zpracování citlivých biometrických údajů, ale pracuje se pouze s jejich číselnými vyjádřeními. Toto nelze posuzovat jako zpracování biometrických údajů.

Biometrická docházková čtečka E-3 tedy splňuje všechna přísná kritéria ochrany osobních údajů a spolu s programem ETEND tvoří jednoduché a spolehlivé řešení pro evidenci docházky vašich zaměstnanců.

 

Zpět